Rusia susține că a ocupat 400 km din Ucraina

Rusia a revendicat, astăzi, un câștig teritorial de peste 400 de kilometri pătraţi în Ucraina, care s-ar fi produs numai de la începutul acestui an.

„În total, de la începutul anului, 403 kilometri pătrați de teritoriu din noile regiuni ale Federaţiei Ruse au trecut sub controlul nostru”, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că soldaţii ruşi continuă să „împingă unităţile ucrainene către vest”.

Rusia a anexat regiunile ucrainene Lugansk, Herson, Doneţk şi Zaporojie, dar pe care nu le controlează totuşi decât parţial, comentează France Press.

În ultimele luni, armata rusă a afirmat că a cucerit mai multe sate şi mai ales oraşul Avdiivka, din est, una din redutele ucrainene din ultimii ani.

Soldaţii ruşi nu au obţinut victorii majore și par să fi profitat de pe urma dificultăţilor Kievului, care se confruntă cu lipsă de muniţii, probleme de recrutare şi slăbirea ajutorului occidental.

Săptămâna trecută, Institutul american pentru studiul războiului (ISW) a estimat că Rusia a cucerit din octombrie anul trecut o suprafaţă totală de 505 kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *