Rusia respinge acuzațiile de destabilizare a Republicii Moldova

Rusia a respins marți acuzația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, confrom căreia Moscova complotează pentru a destabiliza fosta republică sovietică.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat luni că Rusia intenționează să folosească sabotori străini pentru a înlătura conducerea țării, pentru a opri aderarea acesteia la Uniunea Europeană și pentru a o folosi apoi în războiul împotriva Ucrainei.

„Asemenea afirmații sunt complet neadevărate și nefondate”, a declarat Ministerul de Externe al Rusiei într-un comunicat.

Rusia a acuzat apoi Ucraina că a stârnit tensiuni între Rusia și Moldova, declarând că administrația de la Kiev încearcă să atragă Moldova „într-o confruntare dură cu Rusia”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că țara sa a descoperit un plan al Rusiei „pentru distrugerea Moldovei”.

La sfârșitul săptămânii trecute și Serviciul de informații al Republicii Moldova a confirmat aceste acuzații printr-un comunicat: „Serviciul de Informații și Securitate (SIS) confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerul nostru ucrainean, cât și din activitățile noastre operative, au fost identificate activități subversive cu scopul de a submina Republica Moldova, de destabilizare și încălcarea ordinii publice”.

Sandu, a cărei țară se învecinează cu Ucraina, și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la intențiile Rusiei și la prezența trupelor ruse în regiunea separatistă Transnistria.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *