Rusia refuză ajutorul occidental pentru ancheta atentatului terorist

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că Rusia nu va solicita ajutorul occidental în ancheta privind atentatul de la sala de concerte Crocus City Hall, lângă Moscova. Lavrov a denunţat practicile Occidentului, acuzând dublul standard în abordarea acestui caz, conform informațiilor furnizate de EFE și citate de AGERPRES.

„Suntem siguri că putem gestiona această anchetă singuri”, a subliniat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său namibian, Peya Mushelenga.

Ministrul rus de externe a avertizat că acceptarea ajutorului occidental ar deschide calea către aplicarea unor duble standarde, promovând versiunea care convine acestor ţări asupra atentatului.

Conform versiunii Occidentului, Ucraina nu ar avea nicio legătură cu atacul terorist, care a provocat cel puţin 139 de morţi şi peste 180 de răniţi.

În timp ce forţele de securitate ruse au reţinut 11 persoane suspectate de implicare în atac, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, preşedintele rus Vladimir Putin a evidențiat „mâna neagră” a Ucrainei în orchestrarea acestui eveniment.

În ciuda acuzațiilor și controversei, autoritățile ruse continuă investigația, iar președintele Putin a solicitat Parchetului să asigure o „pedeapsă justă” conform legislației ruse pentru teroriștii implicați.

Atacul din Krasnogorsk, situat la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de centrul Moscovei, a lăsat în urmă cel puţin 139 de morţi şi 182 de răniţi, conform ultimelor cifre oficiale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *