Rusia amenință cu ofensiva, ca răspuns la rachetele occidentale

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că forțele rusești vor răspunde la livrarea de arme occidentale cu rază mai lungă de acțiune către Kiev prin încercarea de a împinge forțele ucrainene mai departe de granițele sale, pentru a crea o zonă sigură.

Lavrov a declarat pentru televiziunea de stat că toată lumea dorește ca războiul din Ucraina – pe care Moscova îl numește „operațiune militară specială” – să se încheie, dar că sprijinul acordat de Occident Kievului joacă un rol important în modul în care Rusia abordează campania.

Doi oficiali americani au declarat marți pentru Reuters că Washingtonul pregătește un nou pachet de ajutor militar în valoare de 2,2 miliarde de dolari, care ar urma să includă pentru prima dată rachete cu rază de acțiune mai lungă.

„Vedem cum întregul NATO duce un război împotriva noastră. Căutăm acum să respingem artileria armatei ucrainene la o distanță care nu va reprezenta o amenințare pentru teritoriile noastre. Cu cât raza de acțiune a armelor furnizate regimului de la Kiev este mai mare, cu atât mai mult va trebui să le respingem de pe teritorii care fac parte din țara noastră.”, a declarat Lavrov.

Facebook

Comentarii

67 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *