Rusia promite continuarea extinderii în Ucraina

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, a declanșat îngrijorări la nivel internațional, în urma anunțului său privind intenția Rusiei de a ocupa mai mult teritoriu în Ucraina. Această declarație vine la un an de la anexarea a patru regiuni ucrainene, o acțiune care a fost ferm condamnată de comunitatea internațională.

Medvedev, în prezent ocupând poziția a doua în Consiliul de Securitate al Rusiei, a făcut aceste afirmații într-un mesaj postat pe platforma de mesagerie Telegram. Acesta a catalogat această acțiune drept o „operațiune militară specială” și a declarat că aceasta va continua până la distrugerea completă a regimului de la Kiev, pe care l-a caracterizat drept nazist, și eliberarea teritoriilor inițial rusești.

În paralel cu această declarație, Kremlinul a difuzat un discurs filmat al președintelui rus, Vladimir Putin, care a vorbit despre „regenerarea și dezvoltarea socio-economică” a regiunilor anexate din Ucraina. Putin a susținut că apărarea concetățenilor din Donbass și Noua Rusie, precum și proiectul de integrare rusă a sudului și estului Ucrainei, reprezintă eforturi pentru „apărarea Rusiei, suveranitatea sa și valorile spirituale, precum și pentru unitatea națiunii ruse”.

Vladimir Putin a decretat 30 septembrie drept „ziua reunificării”, într-o mișcare care a stârnit noi controverse în comunitatea internațională. Cu toate acestea, trebuie menționat că Rusia controlează doar parțial regiunile anexate și se confruntă cu o contraofensivă din partea Ucrainei, care încearcă să recâștige teritoriile ocupate de forțele ruse.

Facebook

Comentarii

76 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *