Rusia pregătește alegeri în regiunile anexate, pe 10 septembrie

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderii regiunilor ucrainene Lugansk (est) şi Zaporojie (sud), a căror anexare este revendicată de Rusia, pentru a discuta despre alegerile regionale şi începutul anului şcolar, a anunţat Kremlinul în noaptea de marţi pentru miercuri, potrivit Agerpres.

Aceste întâlniri cu Leonid Pasecinik, liderul Republicii Populare Lugansk, şi Evgeni Baliţki, liderul pro-rus al regiunii Zaporojie, au avut loc la Kremlin, conform unui comunicat de presă al preşedinţiei ruse, care nu precizează data acestora.

În cadrul întâlnirii cu preşedintele rus, dedicată în principal alegerilor regionale programate în Rusia şi în regiunile anexate, care ar urma să aibă loc pe 10 septembrie, Pasecinik a raportat o situaţie „tensionată” în Republica Populară Lugansk.

„Aceste tensiuni se explică, fără îndoială, prin faptul că pe o parte a teritoriului republicii este în desfăşurare un adevărat război cu forţele ucrainene”, a declarat el, citat în comunicatul de presă.

El a mai spus că sunt pregătite „măsuri suplimentare” pentru a asigura securitatea în ziua alegerilor.

„Înţeleg că este o sarcină dificilă să organizezi viitoarele alegeri în condiţiile actuale, dar nu am nicio îndoială că o puteţi face”, a dat asigurări Vladimir Putin.

La rândul său, Baliţki a vorbit despre începutul anului şcolar în regiunea Zaporojie, dând asigurări că toţi elevii au manuale școlare.

Regiunile Zaporojie şi Lugansk se numără printre cele patru teritorii ucrainene a căror anexare este revendicată de Rusia din septembrie 2022, nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Facebook

Comentarii

79 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *