Rusia interzice oficialilor guvernamentali să utilizeze cuvinte străine

Potrivit unei legi modificate privind utilizarea oficială a limbii ruse, pe care președintele Vladimir Putin a semnat-o marți, oficialilor guvernamentali ruși li se va interzice folosirea majorității cuvintelor străine în exercitarea atribuțiilor lor.

De când a lansat invazia Ucrainei, în urmă cu un an, Putin a declarat că vrea să protejeze Rusia de ceea ce el numește un Occident degenerat care, susține el, încearcă să distrugă țara.

Modificările aduse legii din 2005 sunt menite să protejeze și să susțină statutul limbii ruse, potrivit unui text postat pe site-ul guvernului.

„Atunci când se folosește limba rusă ca limbă de stat a Federației Ruse, nu este permisă folosirea de cuvinte și expresii care nu corespund normelor limbii ruse moderne, cu excepția cuvintelor străine care nu au echivalente corespunzătoare utilizate pe scară largă în limba rusă”, se arată în text.

O listă de cuvinte de origine străină care pot fi în continuare folosite va fi publicată separat. Modificările nu menționează nicio pedeapsă pentru cei care nu respectă legea actualizată.

Din cauza a ceea ce numesc „rusofobie” și „atacuri împotriva a orice are legătură cu Rusia”, mai mulți lideri politici din Rusia au depus jurământul de a apăra limba rusă de influențele occidentale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *