Rusia își consolidează granița de vest, în fața „amenințării” NATO

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a anunțat noi măsuri pentru consolidarea forțelor rusești de-a lungul granițelor vestice, după ce Finlanda a aderat la alianța NATO. Declarațiile făcute de Șoigu miercuri, în cadrul întâlnirii cu Consiliul de Conducere al Ministerului Apărării au declanșat îngrijorări cu privire la posibilitatea unui conflict militar și impactul asupra stabilității regionale.

Decizia recentă a Finlandei de a se alătura NATO a determinat o schimbare uriașă în peisajul geopolitic al regiunii. Includerea Finlandei în NATO nu doar că a adâncit influența alianței, dar a și extins semnificativ lungimea graniței terestre a Rusiei cu teritoriile NATO.

Astfel ministrul Apărării al Rusiei a declarat că Rusia va întări grupările de trupe de-a lungul granițelor vestice și va dezvolta noi districte militare pentru a contracara ce percepe ca o amenințare indirectă din partea vestului.

„Vestul colectiv duce un război prin interpuși împotriva Rusiei”, a declarat Șoigu, indicând sprijinul „fără precedent” pentru Ucraina prin furnizarea de armament în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul să respingă forțele rusești.

Afirmațiile lui Șoigu au inclus și critici la adresa Poloniei, acesta afirmând că Varșovia si-a anunțat intenția de a-și construi cea mai puternică armată de pe continent și a devenit „principalul instrument al politicii anti-ruse a Statelor Unite ale Americii”.

„Aceste amenințări la adresa securității militare a Rusiei necesită o reacție promptă și adecvată. Vom discuta măsurile necesare pentru a le neutraliza în cadrul ședinței și vom lua deciziile corespunzătoare”, a încheiat acesta.

Cu toate că nu a oferit detalii precise cu privire la aceste măsuri, declarația sa arată determinarea țării de a-și proteja securitatea și de a face față oricăror așa-zise ,,amenințări din partea Vestului”.

Facebook

Comentarii

71 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *