Rusia înăsprește legislația anti-LGBT

Controversata interdicție din Rusia de a promova așa-numita „propagandă gay” va fi extinsă la toți adulții. Măsura reprezintă o înăsprire a unei legi existente din 2013, care prevede că furnizarea de informații despre homosexualitate, bisexualitate și transsexualitate către copii constituie o infracțiune penală.

Cei condamnați riscă amenzi mari pentru promovarea a ceea ce Rusia numește „relații sexuale netradiționale”. Aprobarea inițială a extinderii a fost votată în unanimitate de Duma de Stat a Rusiei.

La începutul acestei săptămâni, oficialii i-au îndemnat pe politicienii din camera inferioară a parlamentului rus să adopte extinderea, prezentând-o ca parte a unei bătălii mai largi cu Occidentul pe tema valorilor civilizaționale și făcând legătura cu decizia de a invada Ucraina.

Conform propunerii, informațiile despre „stilurile de viață netradiționale” sau „respingerea valorilor familiei” ar fi investigate din punct de vedere legal la fel ca pornografia, promovarea violenței sau alimentarea tensiunilor rasiale, etnice și religioase. De asemenea, propunerea interzice „propaganda pedofiliei”, pe care guvernul rus o asociază adesea cu homosexualitatea.

Dacă va fi adoptată, legea va permite blocarea oricăror informații de pe internet care abordează subiecte LGBT și interzicerea filmelor care conțin reprezentări pozitive ale homosexualității, precum și a cărților. Legea prevede amenzi cuprinse între 50.000 de ruble (705 lire sterline; 815 dolari) și 400.000 de ruble, în timp ce persoanele fără cetățenie rusă care încalcă interdicția riscă să fie expulzați din țară.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *