Rusia va mări taxa pentru exporturile de grâu

Rusia ia în considerare creșterea prețului de bază pentru calcularea taxei la exportul de grâu la 17.000 de ruble (212,23 dolari) pe tonă, de la 15.000 de ruble pe tonă, a anunțat cotidianul Vedomosti, citând două surse anonime din cadrul companiilor exportatoare.

Măsura ar reduce rata pentru transporturile de export și este luată în considerare de Ministerul Agriculturii, a raportat Vedomosti vineri seara târziu. Decizia ar putea fi luată înainte de noul sezon, care începe la 1 iulie.

Rusia a amenințat vineri că va ignora acordul privind cerealele negociat de ONU dacă nu vor fi eliminate obstacolele din calea exporturilor sale agricole, în timp ce discuțiile din Turcia au convenit că eliminarea barierelor este o condiție necesară pentru prelungirea acordului după luna viitoare.

Acordul privind cerealele din Marea Neagră, semnat pentru prima dată în iulie anul trecut și reînnoit de două ori, este o încercare a Națiunilor Unite de a atenua o criză alimentară care a precedat invazia rusă în Ucraina, dar care s-a agravat din cauza celui mai sângeros război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, prezent la discuțiile de la Ankara, a declarat că el și omologul turc Mevlut Cavusoglu au discutat despre „eșecul” în ceea ce privește punerea în aplicare a termenilor acordului. El a declarat că Rusia ar putea lucra în afara acestuia dacă țările occidentale mențin ceea ce el a spus că sunt obstacole în calea exporturilor agricole, care devin tot mai dure.

Facebook

Comentarii

54 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *