Rusia emite un mandat de arestare pentru un judecător de la Curtea Penală Internațională

Agenția de știri TASS din Rusia a informat miercuri că Rusia a emis un mandat de arestare pentru judecătorul Sergio Gerardo Ugalde Godinez de la Curtea Penală Internațională (CPI). Acest gest vine în urma emiterii, în luna martie, a unui mandat de arestare pe numele președintelui rus, Vladimir Putin, pentru acuzații de crime de război.

Conform informațiilor furnizate de TASS, judecătorul Ugalde Godinez a fost inclus pe lista persoanelor „căutate în baza unui articol din Codul Penal al Federației Ruse” în baza de date online a Ministerului de Interne al Rusiei. Cu toate acestea, nu au fost dezvăluite detalii despre natura exactă a presupuselor fapte pentru care acest mandat de arestare a fost emis.

Luna martie a adus o escaladare a tensiunilor între Rusia și Curtea Penală Internațională, după ce CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin și al comisarului pentru drepturile copiilor, Maria Lvova-Belova.

Aceste mandate au vizat acuzații de deportare ilegală a sute de copii din Ucraina, fapte considerate crime de război. Rusia, în replică, a recunoscut că a transferat mii de copii din Ucraina, susținând că a făcut acest lucru pentru a proteja orfanii și copiii abandonați din zona de conflict.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *