Rusia, despre viitorul premier britanic: „Nu putem spera la ceva pozitiv”

Kremlinul a declarat luni că există puține speranțe de a obține ceva pozitiv din partea viitorului premier britanic, deoarece competiția pentru ocuparea funcției de lider a fost dominată de retorica antirusească.

Rusia, despre următorul premier britanic

„Nu cred că putem spera la ceva pozitiv”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Următorul prim-ministru al Marii Britanii urmează să fie anunțat în cursul zilei de astăzi, după o competiție la conducerea partidului care a durat săptămâni între ministrul britanic de externe Liz Truss și Rishi Sunak, fost ministru de finanțe. Câștigătorul competiției pentru conducerea țării, care, potrivit sondajelor, ar urma să fie Truss, va fi anunțat la ora 12:30, înainte de a intra în funcție marți.

Liz Truss este favorită în sondaje

Noul prim-ministru va moșteni o economie în declin, cu o inflație la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani și facturi energetice în creștere. Truss a promis că va „acționa imediat” pentru a ajuta la reducerea costurilor cu energia. Dezvăluirea detaliilor unui pachet de sprijin va fi una dintre primele sale acțiuni în calitate de prim-ministru, anunțul fiind programat pentru joi.

Surse din industria energetică se așteaptă ca viitorul guvern să înghețe prețurile la energie, o posibilă măsură care nu a fost negată de echipa dnei Truss.

Potrivit editorului politic al BBC, Chris Mason, Liz Truss a lucrat la pachetul său energetic timp de câteva săptămâni, pe baza discuțiilor cu producătorii de petrol și gaze. De asemenea, ea intenționează să ofere reduceri de taxe în valoare de 30 de miliarde de lire sterline printr-un buget de urgență la sfârșitul acestei luni, argumentând că povara fiscală din Marea Britanie este la originea creșterii slabe. Fostul cancelar Sunak a criticat planurile de reducere a impozitelor în timpul concursului care a durat câteva săptămâni, susținând că acestea ar pune în pericol finanțele publice.

Această competiție de șapte săptămâni pentru câștigarea conducerii pune capăt celor trei ani turbulenți de mandat ai lui Johnson și i-a văzut pe candidați atacându-și în mod regulat politicile, precum și bilanțul conservatorilor la guvernare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *