Rusia deschide un centru de recrutare la frontiera cu Georgia

În încercarea de a limita plecările peste graniță ale cetățenilor ruși, într-un număr tot mai mare, Rusia a anunțat, astăzi, că va deschide un centru de recrutare la punctul de trecere a frontierei din Osetia de Nord, singurul post de acest fel între Rusia şi Georgia, potrivit Digi24.

”Un punct de recrutare va fi organizat curând, în acest post de control”, a menţionat Ministerul de Interne al republicii ruse Osetia de Nord, a informat agenţia oficială TASS.

Pe de altă parte, autorităţile georgiene au dezminţit că ar intenţiona să închidă frontiera cu Rusia, pe fondul afluxului de cetăţeni ruşi care sosesc în ţara din Caucaz pentru a scăpa de mobilizarea militară parţială, decretată de preşedintele rus Vladimir Putin.

Potrivit ministerului georgian, în prezent circa 5.500 de vehicule din Osetia de Nord aşteaptă să treacă punctul de frontieră, printre care 3.600 de autoturisme şi 1.900 de camioane.

Pe de altă parte, experții americani de la Institutul pentru Studiul Războiului arată, în analiza de marți, că după anexarea teritoriilor ocupate, locuitorii acestora vor deveni automat cetățeni ruși și vor putea fi mobilizați pentru război. Potrivit experților americani, Rusia ar începe, de săptămâna viitoare, în jurul datei de 1 octombrie, recrutarea ucrainenilor din teritoriile care urmează să fie anexate.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *