Rusia avertizează asupra unui conflict nuclear

Sprijinul Statelor Unite, Marii Britanii şi Franţei pentru Ucraina implică riscuri strategice grave privind o confruntare directă între cele mai mari puteri nucleare din lume, a avertizat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, informează Reuters.

Lavrov a spus că SUA şi NATO sunt obsedate de ideea de a-i cauza Rusiei o ”înfrângere strategică” şi că există riscul ca o asemenea confruntare să conducă la un nivel de pericol nuclear sporit.

”Occidentalii se balansează periculos pe marginea unei ciocniri militare directe între puterile nucleare, ceea ce este plină de consecinţe catastrofale”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

SUA şi aliaţii lor afirmă că ajută Ucraina să se apere de agresiunea rusă şi că Moscova agravează tensiunile între Est şi Vest, inclusiv prin avertismente repetate despre pericolul unui conflict nuclear.

”O îngrijorare specială provoacă faptul că există ‘troica’ statelor nucleare occidentale care sunt printre susţinătorii esenţiali ai regimului criminal de la Kiev, principalii iniţiatori ai diverşilor paşi provocatori. Vedem riscuri strategice grave în asta, ceea ce conduce la o creştere a nivelului de pericol nuclear”, a subliniat Serghei Lavrov.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *