Rusia, atac masiv cu rachete în Ucraina. Cel puțin 10 persoane au murit

Rusia a lansat 23 de rachete asupra orașelor și localităților din Ucraina în primele ore ale zilei de vineri, ucigând mai mulți civili, inclusiv un copil mic. A fost primul atac masiv al Rusiei din ultimele săptămâni.

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au raportat că au doborât 21 de rachete de croazieră lansate de avioane rusești din Marea Caspică. Însă, una dintre rachetele rusești a lovit o clădire rezidențială cu nouă etaje din Uman, un oraș din centrul Ucrainei renumit pentru cultura sa evreiască vibrantă, distrugând o mare parte din ea. Vineri dimineață, 10 persoane au fost găsite moarte, iar alte 17 au fost transportate la spital, a declarat Ihor Klymenko, ministrul ucrainean de interne, într-un comunicat. Salvatorii lucrează încă la fața locului.

În Dnipro, forțele rusești au distrus o casă, ucigând o femeie de 31 de ani și un copil de 2 ani. Alte trei persoane au fost rănite.

„Loviturile cu rachete care ucid ucraineni nevinovați în somn, inclusiv un copil de 2 ani, reprezintă răspunsul Rusiei la toate inițiativele de pace. Calea spre pace este să dăm afară Rusia din Ucraina. Calea spre pace este să înarmăm Ucraina cu F-16 și să protejăm copiii de teroarea rusă”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *