Rusia arestează 8 suspecți în cazul exploziei de pe Podul Crimeei

Rusia a arestat opt suspecți în urma exploziei care a avariat podul strategic ce leagă Crimeea anexată de Rusia. Moscova consideră explozia de sâmbătă de pe podul din strâmtoarea Kerci un „atac terorist”, organizat de serviciile secrete ucrainene.

Opt suspecți în cazul exploziei de la Podul Crimeei

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat miercuri că a arestat cinci ruși și trei cetățeni din Ucraina și Armenia, potrivit Interfax. Explozibilii erau depozitați în role de folie de plastic care au plecat din portul ucrainean Odesa în august și au tranzitat Bulgaria, Georgia și Armenia înainte de a intra în Rusia, a precizat serviciul.

FSB a acuzat serviciul de informații militare din Ucraina și pe directorul acestuia, Kyrylo Budanov, de organizarea atacului. Douăsprezece persoane au fost, de asemenea, identificate ca fiind complici, potrivit TASS. Potrivit agenției ruse de știri, cel puțin patru persoane au fost ucise în explozie.

Ucraina nu și-a confirmat oficial implicarea, dar unii oficiali ucraineni au sărbătorit incidentul. Un oficial ucrainean de rang înalt a respins ancheta Rusiei.

„Întreaga activitate a FSB și a Comitetului de Investigații este un nonsens”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului de interne ucrainean, Andriy Iusov, citat de postul public de radio Suspilne.

El a descris FSB și Comitetul de Investigații ca fiind „structuri false, care servesc regimul Putin, așa că, bineînțeles, nu vom comenta următoarele declarații ale acestora”.

Facebook

Comentarii

83 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *