Rusia arestează 11 suspecți. Peste 133 de morți în atacul terorist

Autoritățile ruse au arestat 11 persoane, inclusiv patru bărbați înarmați, suspectați a avea legătură cu atacul armat în care au fost ucise cel puțin 133 de persoane, într-o sală de concerte din apropiere de Moscova, a anunțat sâmbătă Kremlinul.

Șeful serviciului de securitate – FSB, Alexander Bortnikov, i-a raportat președintelui Vladimir Putin că printre cei reținuți sunt „patru teroriști” și că serviciul lucrează pentru a identifica complicii acestora.

Conform Reuters, cozi lungi s-au format sâmbătă la Moscova, pentru ca oamenii să doneze sânge. Oficialii din domeniul sănătăţii au declarat că peste 120 de persoane au fost rănite în atac.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că numărul morților a ajuns la 93, în urma atacului în care bărbați înarmați au deschis focul cu arme automate asupra participanților la un concert din apropierea Moscovei, vineri seară. Unele victime au murit din cauza rănilor prin împușcare, iar altele în incendiul uriaș care a izbucnit în complex.

Arestați în drum spre Ucraina

Agenția Interfax relatează că FSB a anunțat că cei patru suspecți înarmați au fost arestați în timp ce se îndreptau spre granița cu Ucraina și că aceștia ar fi avut contacte în Ucraina. Arestații au fost transferați la Moscova.
Rusia nu a făcut publică nicio dovadă a unei legături cu Ucraina. Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat vineri că Kievul nu are nimic de-a face cu atacul de vineri, atac pentru care gruparea Stat Islamic și-a revendicat responsabilitatea.

Pașapoarte din Tadjikistan

Parlamentarul rus Alexander Khinshtein a declarat că atacatorii au fugit într-un vehicul Renault, care a fost observat de poliție în regiunea Bryansk, la aproximativ 340 km sud-vest de Moscova și nu au respectat instrucțiunile de a opri. El a spus că doi au fost arestați după o urmărire cu mașina și alți doi au fugit într-o pădure, fiind și ei reținuți ulterior.
Parlamentarul a spus că în mașină au fost găsite arme și pașapoarte din Tadjikistan – stat majoritar musulman din Asia Centrală, care a făcut parte din Uniunea Sovietică.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *