Rusia reduce producția de petrol, ca răspuns la sancțiunile occidentale

Prețul petrolului a crescut pe 10 februarie, după ce Kremlinul a declarat că va reduce producția de petrol cu aproximativ 5% în martie, ca răspuns la sancțiunile occidentale și la plafoanele de preț impuse de G7 pentru petrolul rusesc.

Vicepremierul Alexander Novak a declarat că Rusia va „reduce în mod voluntar producția cu 500.000 de barili pe zi”.

„Începând de astăzi, vindem întregul volum de petrol produs, însă, așa cum am declarat mai devreme, nu vom vinde petrol celor care aderă direct sau indirect la principiile „plafonării prețurilor””, a spus Novak într-o declarație, potrivit POLITICO.

Prețul petrolului a crescut

Prețul petrolului Brent a crescut în cursul dimineții de la 84 la 86 de dolari pe baril. Rusia este al doilea cel mai mare exportator de țiței din lume.

UE a interzis importurile de țiței rusesc în decembrie; la începutul acestei luni, a introdus, de asemenea, o interdicție asupra produselor petroliere rusești, cum ar fi motorina și benzina. Ambele măsuri sunt completate de plafoane de preț pentru comerțul global cu petrol rusesc, aplicate de firmele de transport maritim și de asigurări din G7, UE și Australia, care refuză să faciliteze vânzările care depășesc nivelurile plafonate.

Veniturile vitale ale Rusiei din combustibili fosili au fost afectate ca urmare a sancțiunilor, deoarece cumpărătorii din Asia și din alte părți profită de plafoanele de preț pentru a negocia prețuri mai mici pentru țițeiul rusesc.

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *