Putin se teme. Rusia interzice exportul benzinei

Rusia a ordonat, astăzi, interdicții de export pentru benzină pentru o perioadă de șase luni, relatează Reuters, potrivit Digi24.ro.

Măsura vine în contextul în care regimul de la Kremlin vrea să mențină prețurile stabile, după creșterea cererii în domeniul agricol și să poată să-și ducă la bun sfârșit lucrările de mentenanță la rafinării.

Vladimir Putin încearcă, astfel, să evite să-i afecteze pe ruși, îndeosebi pe șoferi și fermieri, înainte de alegerile prezidențiale care sunt programate în martie.

Exporturile de gaze, petrol și produse din petrol sunt cele mai profitabile pentru regimul de la Kremlin, fiind o importantă sursă de venituri pentru a finanța războiul din Ucraina.

Anterior, Rusia a interzis exporturile de benzină și în perioada septembrie-noiembrie 2023, pentru a atenua deficitul de combustibil şi creşterea preţurilor pe plan intern.

Doar patru state ex-sovietice – Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan – au fost exceptate atunci.

De data aceasta, interdicţia nu va fi extinsă la ţările din Uniunea Economică Euroasiatică, Mongolia, Uzbekistan şi două regiuni care şi-au proclamat independenţa faţă de Georgia şi sunt sprijinite de Rusia: Abhazia şi Osetia de Sud.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *