Rusia anunță că a interceptat trei avioane militare franceze deasupra Mării Negre

Incidentul accentuează tensiunile dintre Franța și Kremlin în contextul declarațiilor recente ale președintelui Macron.

Ministerul Apărării rus a anunțat ieri că a interceptat trei avioane militare franceze care se apropiau de frontiera sa în zona Mării Negre.

Potrivit comunicatului emis de ministerul rus al apărării, un avion de vânătoare rusesc a interceptat cu succes două aparate Rafale și un avion radar al armatei franceze. În timpul operațiunii, aparatele militare străine au efectuat o manevră de evitare, făcând stânga împrejur. Ministerul de la Moscova a subliniat că interceptarea s-a desfășurat fără incidente, iar avionul rusesc s-a întors în siguranță pe aerodromul său.

„Aparatul rusesc s-a întors fără probleme pe aerodromul său. Nu a existat o încălcare a frontierei statului rus”, a precizat ministerul de la Moscova.

Interceptările sunt operațiuni desfășurate pentru a preveni apropierea unui avion considerat că se află prea aproape de spațiul aerian al unei țări sau a pătruns în acesta.

Este demn de menționat că astfel de incidente între avioane rusești și ale statelor membre ale NATO, inclusiv Franța, sunt relativ frecvente și au avut loc anterior conflictului din Ucraina. Acestea se desfășoară adesea deasupra Mării Negre, Mării Baltice și în alte regiuni.

Incidentul de marți survine într-un moment sensibil, dat fiind faptul că președintele francez, Emmanuel Macron, a discutat săptămâna trecută posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina, o propunere respinsă de majoritatea aliaților occidentali.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *