Rusia susține că e victima unui atac terorist. Ucraina acuză o provocare

Rusia a declarat joi că luptă împotriva unui „atac terorist” în regiunea sudică Briansk, la granița cu Ucraina, unde guvernatorul local a declarat că un grup de sabotaj ucrainean a ucis o persoană, iar agențiile de presă au declarat că au fost luați ostatici.

Pe de altă parte, Ucraina a acuzat Rusia că a pus în scenă o „provocare”.

Pe fondul rapoartelor de bombardamente și sabotaje sporadice, regiunile de frontieră ale Rusiei au devenit din ce în ce mai volatile de când Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, în urmă cu un an, în ceea ce a numit o „operațiune militară specială”.

„Este vorba despre un atac terorist. Acum se iau măsuri pentru a-i distruge pe acești teroriști”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a spus că agențiile de aplicare a legii vor stabili cine este responsabil, iar președintele Vladimir Putin a fost informat de șefii de securitate cu privire la situație.

Serviciul de securitate FSB al Rusiei a precizat joi, într-o declarație pentru agențiile de știri rusești, că forțele sale și armata încearcă să lichideze ceea ce a descris ca fiind „un grup înarmat de naționaliști ucraineni” care a trecut granița. Guvernatorul din Briansk, Alexander Bogomaz, a declarat că ucrainenii au împușcat și ucis o persoană.

„Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovsky, în satul Lubechanye. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un rezident a fost ucis și un copil de zece ani a fost răni”, a declarat Bogomaz pe canalul său Telegram.

Serviciile de informații militare britanice au declarat miercuri că Rusia lansa atacuri cu drone asupra Ucrainei din regiunea Briansk, care se află în nordul Ucrainei și este mai aproape de capitala sa Kiev decât alte locuri de lansare.

Facebook

Comentarii

161 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *