Rusia acuză Ucraina că a tras 20 de obuze în apropierea centralei nucleare Zaporojie

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că Ucraina a tras 20 de obuze de artilerie asupra orașului Enerhodar și a zonei din jurul centralei nucleare Zaporojie, în ultimele 24 de ore.

Trei obuze au căzut pe teritoriul centralei nucleare, inclusiv unul care a explodat în apropierea unității energetice nr. 2, a precizat ministerul în informarea sa militară zilnică. Nivelul de radiații de la acest sit, cea mai mare instalație nucleară din Europa, a rămas normal, a adăugat aceasta.

Între timp, trei civili, inclusiv o femeie în vârstă, au fost uciși în atacurile cu rachete rusești asupra regiunii ucrainene Harkov (est), a declarat marți un oficial de rang înalt, în timp ce salvatorii căutau printre dărâmăturile unei clădiri rezidențiale lovite în centrul orașului Harkov.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, este aproape de granița cu Rusia și a fost supus unor bombardamente constante pe tot parcursul conflictului. O femeie de 73 de ani a fost ucisă în cursul nopții când casa în care locuia la periferia orașului a fost distrusă, a scris guvernatorul regional Oleh Synehubov într-o postare pe serviciul de mesagerie Telegram. De asemenea, doi bărbați au fost uciși în bombardamente în satul Zolochiv, la nord de oraș, a precizat el.

Un alt atac cu rachete, marți dimineață, a avariat grav o clădire de apartamente rezidențiale cu cinci etaje în apropierea centrului orașului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *