Rusia a început instruirea persoanelor mobilizate, în enclava Kaliningrad

În enclava Kaliningrad, unde se află staționată flota rusă din Marea Baltică, a început astăzi instruirea unor recruţi mobilizaţi recent, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova, într-un mesaj preluat de Reuters, potrivit Digi24.

„Întreg personalul militar mobilizat îndeplineşte standardele de tragere cu arme uşoare. În plus, cetăţenii chemaţi din rezervă îşi refac abilităţile de operare şi întreţinere a armelor şi a echipamentelor militare şi speciale”, a informat ministerul printr-un comunicat.

S-au ţinut, de asemenea, cursuri pentru pentru pregătirea personalului militar în vederea „acţiunilor cu încredere pe câmpul de luptă”, scrie Agerpres.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat miercurea trecută prima mobilizare din Rusia după cel de-al doilea război mondial, în urma căreia ar urma să trimită în Ucraina sute de mii de militari.

Rusia dispune de o prezenţă militară semnificativă în Kaliningrad, enclavă între Polonia şi Lituania – state care fac parte din Uniunea Europeană şi din NATO. În teritoriul rus respectiv, pe lângă flota baltică şi mii de soldaţi, există rachete care pot transporta bombe nucleare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *