Rusia a emis mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaya

Iulia Navalnaya, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, se confruntă cu un mandat de arestare emis de autoritățile ruse, care o acuză de apartenență la un grup „extremist”. Marți, tribunalul din Moscova a acuzat-o pe Navalnaya de apartenență la un grup „extremist” și a decis să emită mandatul de arestare pentru o perioadă de două luni, în absența sa.

Iulia Navalnaya, în vârstă de 47 de ani, se află în prezent în afara Rusiei. În cazul în care aceasta ar decide să revină în țară, ar fi arestată imediat conform deciziei instanței. Navalnaya a criticat dur această decizie, calificând-o drept o manevră politică menită să îi intimideze pe opozanții regimului lui Vladimir Putin. Într-o declarație pe platforma X, aceasta a subliniat că Putin este responsabil pentru moartea soțului ei, pe care l-a descris ca fiind „un criminal și un criminal de război”.

„Locul lui Putin este în închisoare, nu într-o celulă confortabilă cu televizor în Haga, ci în Rusia, în aceeași condiții dure în care a murit Alexei”, a adăugat Navalnaya, referindu-se la soarta tragică a soțului ei în închisoare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *