Rusia: Exercițiu militar la Marea Neagră

Un exerciţiu militar a fost efectuat de către forţele ruse în nord-vestul Mării Negre, a anunţat Moscova în această dimineaţă, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, nave din flota rusă din Marea Neagră au lansat rachete de croazieră antinavă ”asupra unui vas-ţintă în zona de antrenament de luptă în nord-vestul Mării Negre”, fiind confirmat succesul exerciţiului de luptă.

Ministerul Apărării rus a indicat, de asemenea, că aviaţia flotei, în coordonare cu navele, a efectuat acţiuni pentru a izola zona închisă temporar navigaţiei.

Rusia a anunţat miercuri că, începând de a doua zi, va considera navele care se deplasează către Ucraina în Marea Neagră drept ”potenţiale ambarcaţiuni militare”. ”Mai multe zone din nord-vestul şi sud-estul apelor internaţionale ale Mării Negre au fost declarate temporar periculoase pentru trecere”, a menţionat Moscova.

Tensiunile au sporit în această săptămână în Marea Neagră după ce Rusia a anunţat luni că se retrage din acordul privind exporturile de cereale ucrainene, crucial la nivel mondial.

Acest acord, negociat sub egida ONU şi a Turciei, le-a permis navelor cargo încărcate cu cereale ucrainene să părăsească porturile din sudul Ucrainei prin culoare maritime protejate.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *