Rusia a bombardat Kievul, în timpul vizitei lui Josep Borrell

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, se află la Kiev, într-o vizită de două zile pentru a arăta sprijinul militar şi politic al UE pentru Ucraina.

La primele ore ale dimineţii, în plină vizită a acestuia, Rusia a atacat masiv capitala ucraineană cu rachete. Josep Borrell a fost nevoit să coboare, împreună cu restul delegaţiei, în adăpostul subteran al hotelului din Kiev unde este cazat, informează Digi24.ro.

Alarma aeriană l-a obligat pe politicianul spaniol să se adăpostească înainte de începerea programului său de întâlniri preconizate pentru astăzi. El se va întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski şi alţi lideri ucraineni.

La o oră după ce sirenele au răsunat în oraş, avertizând asupra unor posibile atacuri, o explozie puternică a putut fi auzită în centrul Kievului, care ar fi putut fi rezultatul impactului dintre o rachetă rusească şi un proiectil lansat de apărarea antiaeriană ucraineană.

Şeful administraţiei militare a Kievului a confirmat că apărarea antiaeriană a fost activată şi a cerut locuitorilor capitalei să nu părăsească adăposturile până la încetarea alarmei.

Majoritatea ucrainenilor au ajuns să ignore sirenele care sună aproape în fiecare noapte în cea mai mare parte a ţării. La Kiev, o minoritate coboară la metrou sau în cele mai apropiate adăposturi.

Exploziile care au zguduit astăzi Kievul sunt primele din din februarie, cu sistemele de apărare antiaeriană angajate în distrugerea rachetelor.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *