Ron DeSantis se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Trump

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, care a fost perceput o vreme drept principalul rival al lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea republicană, a anunțat duminică că se retrage din competiție și își manifestă sprijinul pentru fostul președinte american, conform informațiilor furnizate de AFP.

Într-un clip video postat pe X (fostul Twitter), DeSantis a declarat: „Îmi suspend astăzi campania. Pentru mine este clar că majoritatea alegătorilor republicani din primare vor să îi dea o nouă șansă lui Donald Trump.” Ron DeSantis, cunoscut pentru pozițiile sale dure în privința imigrației și avortului, s-a clasat pe locul al doilea în timpul întrunirii preelectorale din Iowa, cu 21% din voturi, față de 51% obținute de Donald Trump.

Nikki Haley: ”Astăzi, este oficial o cursă între mine și Donald Trump”

DeSantis a justificat decizia sa, afirmând: „Nu le pot cere voluntarilor noștri să își irosească timpul și banii dacă nu avem o cale clară spre victorie.” Anunțul lui DeSantis vine cu două zile înainte de primarele din statul New Hampshire, unde sondajele îl plasau cu mult în urma.

Rivala lui Trump rămasă în cursă, fostă ambasadoare la ONU și guvernatoare a Carolinei de Sud, Nikki Haley, a reacționat: ”Astăzi, este oficial o cursă între mine și Donald Trump”. Rămâne de văzut cu ce șanse, în condițiile în care sondajele arată că majoritatea susținătorilor lui DeSantis îl consideră pe Trump următoarea cea mai bună opțiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *