Romániának új határátkelőhelye lesz Magyarországgal

A román kormány csütörtökön, Temesváron tartott ülésén döntött arról, hogy határozatot hoz a Beba Veche (Románia) – Kübekháza (Magyarország) nemzetközi határátkelőhely megnyitásáról.

A projekt értelmében ezt az átkelőhelyet a nemzetközi személyforgalom, valamint a nemzetközi teherforgalom számára is megnyitják, 3,5 tonnás össztömeghatárral.

A Magyarországról Romániába és fordítva átmenő személyek forgalmának ellenőrzése, ezen belül a nemzetközi áruforgalomban résztvevők ellenőrzése Románia területén, közös helyen történik. Ennek érdekében Románia területén magyar szolgálatot alakítanak ki a határforgalom ellenőrzésére.

A határátkelőhely munkaideje naponta, román idő szerint 08:00 és 20:00 óra között, magyar idő szerint 07:00 és 19:00 óra között lesz.

A határátkelőhely tényleges megnyitására a szükséges infrastruktúra kiépítése, a hatékony határellenőrzéshez megfelelő személyzet és közművek biztosítása után kerül sor, a hatályos normáknak és szabványoknak megfelelően.

A műszaki és infrastrukturális feltételek teljesülése esetén a román és a magyar fél megállapodhat a munkaidő meghosszabbításáról és a határátkelőhely nemzetközi áruforgalomra történő igénybevételéről, 7,5 tonnás össztömeghatárig.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *