Romanian Grand Prix – Șah la nivel internațional la Brăila

Specialiștii în domeniu consideră că turneul de la Brăila a depășit, ca forță de joc și ca valoare a participanților, Campionatul European de șah rapid din acest an.

În 5 și 6 noiembrie, la Brăila, a avut loc etapa a V-a și ultima a Romanian Grand Prix, cel mai puternic circuit de șah profesionist din țara noastră. Etapa constituie criteriu de calificare în faza finală a competiției care va avea loc în decembrie, la Alba Iulia. Competiția a fost organizată de Federația Română de Șah, cu sprijinul Consiliului Județean Brăila, al Primăriei Brăila și, nu în ultimul rând, al europarlamentarului brăilean Mihai Tudose – relatează publicația Obiectiv de Brăila.

În paralel cu etapa a V-a a acestui Grand Prix, FR Șah împreună cu cluburile brăilene Orizont 64, Micul Prinț și Minerva, au organizat Cupa Brăilei la șah pentru juniori până în 12 ani, șahiști legitimați și nelegitimați.

Etapa a V-a a circuitului de șah profesionist Romanian Grand Prix, al cărui director a fost Lucian Gâlea, a depășit încă din start toate așteptările, atât prin prisma premiilor oferite de către organizatori, valoarea acestora fiind de peste 22.000 de euro, cât și a numărului foarte mare de participanți.

La această ediție au participat 147 de șahiști din 19 țări: România, India, Olanda, Georgia, Cehia, Republica Moldova, Ucraina, Germania, Azerbaidjan, Grecia, Lituania, Ungaria, Norvegia, Spania, Israel, Serbia, Polonia, Armenia, Bulgaria.

Dintre cei 147 de jucători, 30 au avut titlul de mare maestru internațional. România a participat cu 7 mari maeștri internaționali în frunte cu primii 2 jucători de șah români în lista Elo, Bogdan Deac și Constantin Lupulescu.

Pentru mai multe detalii: https://obiectivbr.ro/content/romanian-grand-prix-%E2%80%93-etapa-v-%C8%99ah-la-nivel-interna%C8%9Bional-la-br%C4%83ila

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *