România, vedeta Zilei porților deschise la instituțiile europene

Președinția română a Consiliului UE a înregistrat un impresionant succes de public prin evenimentele pe care le-a organizat, ieri, la Bruxelles, cu ocazia Zilei porţilor deschise la instituțiile UE de la Bruxelles. Vizitatorii au fost seduşi atât de standul interactiv, cât şi de cele trei expoziţii dedicate Reginei Maria, mănăstirilor şi bisericilor din România, respectiv sculpturii române contemporane.
Anual, Ziua Europei e marcată, la Bruxelles, prin deschiderea porţilor instituţiilor europene către cetăţenii interesaţi de activitatea şi specificul forurilor UE. Ajunsă la a 27-a ediţie, manifestarea de ieri a atras, conform televiziunii belgiene, peste 30.000 de vizitatori în clădirile Parlamentului, Comisiei, Consiliului, Comitetului Regiunilor, Comitetului Economic şi Social şi Serviciului de Acţiune Externă.
Standul României de la Consiliul UE s-a bucurat de o atenţie deosebită, ţara noastră deţinând, până la 30 iunie, în premieră, preşedinţia acestui for. Au atras atenţia instalaţiile digitale şi concursurile de cunoștințe generale despre România şi UE, premiate cu apreciate materiale promoţionale. De asemenea, s-au bucurat de un real succes cele trei vernisaje din clădirile Justus Lipsius și Europa ale Consiliului.
Expoziţia de fotografie istorică “Regina Maria, ambasadorul irezistibil al istoriei și artei tradiționale românești”, dedicată celui mai frumos simbol al Centenarului Marii Uniri, cuprinde lucrări ce aparțin colecției Reginei Maria de la Castelul Bran. Expoziția „Mănăstiri și Biserici din România”, a artistului elvețian Anton Kaindl, şi cea de sculptură a artistului român Vladimir Kazan au întregit viziunea despre patriomoniul spiritual-artistic românesc propusă bruxellezilor.
“Acest eveniment de maximă vizibilitate la nivelul instituțiilor UE reprezintă un prilej excelent de familiarizare a celor care vizitează Consiliul cu țara noastră, în calitatea sa de Președinție a Consiliului UE. Promovăm așadar România digitală, interactivă, creativă, elemente care se regăsesc printre prioritățile Președinției române a Consiliului UE. Iar vizitatorii au fost încântați. Este o plăcere să descoperim ce succes are standul României”, a declarat ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu.

Horia Blidaru

Facebook

Comentarii

74 de răspunsuri

 1. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The total glance of your site
  is wonderful, let alone the content! You can see similar here sklep

 2. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please
  share. Many thanks! You can read similar blog here:
  E-commerce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *