România – ultimul loc în UE la competitivitate digitală

România se situează pe ultimul loc în UE în ediția din 2021 a Indicelui economiei și societății digitale (DESI). 

Indicele urmărește progresele înregistrate în statele membre în ceea ce privește competitivitatea digitală în domeniile: capital uman, conectivitatea, integrarea tehnologiilor digitale de către întreprinderi și serviciile publice digitale.

În ceea ce privește capitalul uman, România se situează pe locul 26, obținând un punctaj sub medie pentru majoritatea indicatorilor. Țara noastră se situează pe locul 10 în privința conectivității și pe locul 25 în ceea ce privește integrarea tehnologiei digitale în activitățile întreprinderilor. La categoria „servicii publice digitale”, România se situează pe ultimul loc în rândul statelor membre.

„Indicele economiei și societății digitale (DESI), calculat anual, măsoară progresele realizate de statele membre ale UE în direcția unei economii și a unei societăți digitale, pe baza atât a datelor furnizate de Eurostat, cât și a unor studii specializate și a unor metode de colectare. Indicele ajută țările din UE să identifice sectoarele prioritare care necesită investiții și măsuri specifice. DESI este, de asemenea, instrumentul-cheie utilizat pentru analizarea aspectelor digitale în cadrul semestrului european”, se arată în comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Europolis

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *