Románia: újabb PSD-s politikus korrupciós üggyel Argeș-ben

Az Argeș Megyei Tanács alelnöke, Marius-Florinel Nicolaescu, a PSD tagja és társkormányzó ellen most az Országos Korrupcióellenes Főigazgatóság (DNA) Pitesti Területi Szolgálatának ügyészei indítottak eljárást. Erre a kiszolgáltatott személyek gyanús lakásvásárlását vizsgáló ügy keretében kerül sor.

A DNA hétfőn a sajtóhoz eljuttatott közleménye szerint Nicolaescut azzal vádolják, hogy olyan információkat használt fel, amelyeknek nem volt célja a nyilvánosság, vagy azzal vádolják, hogy illetéktelen személyeknek hozzáférést engedett ezekhez az információkhoz. Ezeknek a cselekményeknek az volt a célja, hogy pénzt, javakat vagy más nem megfelelő előnyöket szerezzenek neki vagy másoknak.

A DNA vizsgálata azt állítja, hogy a Nicolaescu vezette Argeș Szociális Segélyezési és Gyermekvédelmi Főigazgatóság öt kiszolgáltatott személyeknek szánt épületet vásárolt meg egy olyan kereskedelmi társaságtól, amelyet az információhoz jutottak egyike vezetett. Az épületek nem készültek el, nem voltak rákötve a víz-, gáz- és szennyvízhálózatra, a vásárlások felfújt áron történtek. Az államot érő kár becsült összege elérheti a 3 millió 550 ezer lej is.

Ez a nyilvánosságra hozatal nem sokkal azután történt, hogy a PSD Mioveni szervezet teljes támogatását fejezte ki Ion Georgescu polgármester, PSD-tag iránt, akit a korrupcióellenes ügyészek őrizetbe vettek, miután kirívóan befolyással üzérkedés bűntette miatt. A polgármestert elkapták, amikor visszaadta a 10 000 eurós összeget egy orvosnak, aki a mioveni városi kórházban próbált elhelyezkedni, amit korábban kenőpénzként kapott. Georgescut megyei szinten kizárták a PSD-ből, bár a helyi szervezet továbbra is bizalmát fejezi ki ártatlansága iránt.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *