România trimite o companie de infanterie în Kosovo

Ministerul Apărării a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, că România va disloca în perioada imediat următoare o companie de infanterie ca parte a rezervei strategice la dispoziția SACEUR pentru a sprijini operațiunea NATO KFOR din Kosovo.

Această decizie a fost luată în urma autorizării Consiliului Nord Atlantic de a suplimenta forțele pentru gestionarea situației curente din Balcanii de Vest. România, în calitate de aliat NATO și stat membru UE, și-a asumat angajamentul de a contribui cu forțe și mijloace militare pentru menținerea unui mediu stabil de securitate în regiune.

În prezent, România are aproape 330 de militari dislocați în teatrele de operații din Balcanii de Vest, dintre care aproximativ 250 se află în Bosnia și Herțegovina, iar aproximativ 80 în Kosovo, în cadrul operației NATO – KFOR. Această nouă dislocare va contribui la consolidarea prezenței României în regiune și la susținerea eforturilor internaționale de menținere a păcii și stabilității în Balcani.

România rămâne ferm angajată în susținerea eforturilor NATO și continuă să-și aducă contribuția la operațiunile internaționale pentru promovarea securității și a valorilor democratice în lume.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *