România țintește victoria de onoare la Mondialele de Rugby

Antrenorul echipei naţionale de rugby a României, Eugen Apjok, a declarat, joi, că jucătorii săi sunt motivaţi şi dornici să facă o partidă bună cu Tonga, ultima a primei reprezentative la actuala ediţie a Cupei Mondiale, conform Agerpres.

„După meciul cu Scoţia am avut două zile de recuperare şi apoi am intrat în pregătirea partidei cu Tonga. Timpul a trecut foarte repede, am încercat să punem la punct anumite detalii, dar mai mult a fost recuperarea jucătorilor. Jucătorii sunt motivaţi şi dornici să facă o partidă bună cu Tonga”, a afirmat Apjok.

Selecționerul recunoaște că e greu să vorbească despre elemente pozitive după înfrângerile din primele trei partide la Cupa Mondială din Franţa, însă este convins că acestea există.

„E greu de vorbit de puncte pozitive după rezultatele din primele trei partide ale noastre la Cupa Mondială. Dar cu siguranţă sunt, chiar dacă e greu de crezut. Grupul a avut mult de învăţat din aceste partide, iar experienţa de aici îi va ajuta pe viitor să gestioneze anumite momente. Au văzut ce înseamnă să joci împotriva unor echipe puternice, intensitatea şi viteza de joc. Aşa că tot ce s-a întâmplat îi va ajuta pe băieţi în următoarea campanie”, a explicat selecţionerul.

Naţionala de rugby a României va disputa duminică, 8 octombrie, ultimul meci la Cupa Mondială de rugby din Franţa. ”Stejarii” vor întâlni Tonga, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, de la ora 18:45.

În primele trei partide, România a pierdut la scoruri-fluviu, 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, şi 0-84 cu Scoţia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *