România susține integrarea Georgiei în UE

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, astăzi, cu preşedintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, care se află în vizită oficială în România.

Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a afirmat că ţara noastră este în continuare un susţinător al agendei europene a Georgiei și că, în acest moment, există oportunitatea prin care Georgia, alături de Republica Moldova și Ucraina, să avanseze în procesul de integrare europeană.

El a mai spus că există așteptarea ca „în luna decembrie, la nivelul Consiliului, să existe o decizie pozitivă în acest sens”.

El a apreciat vizita întreprinsă de oaspetele georgian şi a evidenţiat confirmarea întăririi relaţiilor bilaterale dintre România şi Georgia.

„România este un susţinător al agendei europene a Georgiei. Ţara noastră a fost prima care a ratificat Acordul de asociere dintre Georgia şi Uniunea Europeană în anul 2014 şi în întâlnirea pe care am avut-o domnul preşedinte a subliniat importanţa pe care declaraţia Parlamentului României a avut-o în acest parcurs de asociere şi a dorit să reînnoim această declaraţie”, a afirmat Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Shalva Papuashvili.

Preşedintele Senatului a subliniat că există o oportunitate pentru ca ţara noastră să poată să susţină demersul pe care Georgia, împreună cu Republica Moldova şi Ucraina, l-au făcut în sensul deschiderii negocierilor şi, astfel, există aşteptarea ca în luna decembrie la nivelul Consiliului să existe o decizie pozitivă în acest sens.

Preşedintele Parlamentului Georgiei, Shalva Papuashvili, s-a mai întâlnit, astăzi, și cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

El va participa și la lucrările plenului Senatului, începând cu ora 16,00 şi se va întâlni, apoi, cu ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu.

Facebook

Comentarii

78 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *