România suspendă plățile către Agenția ONU de ajutor pentru refugiaţii palestinieni

Ministerul român de Externe a anunțat suspendarea plăților către Agenția de ajutor pentru refugiații palestinieni a Națiunilor Unite (UNRWA).

Măsura a fost luată în urma acuzațiilor referitoare la presupusa implicare a unor membri ai personalului UNRWA în atacurile teroriste ale mișcării islamiste Hamas împotriva Israelului pe data de 7 octombrie 2023.

Ministerul a emis un comunicat luni, exprimând „maximă îngrijorare” față de aceste acuzații și a subliniat necesitatea unor „investigații imediate și aprofundate” ale ONU pentru clarificarea situației. Diplomația română a precizat că până la finalizarea investigației, nu va iniția proceduri pentru noi contribuții voluntare către UNRWA.

„Nevoile civililor palestinieni vor continua să fie o prioritate pentru România, urmând a ne menține coordonarea cu partenerii noștri, inclusiv la nivel european,” a transmis MAE.

Bucureștiul își păstrează angajamentul față de sprijinirea populației palestiniene, dar adoptă o poziție fermă până la clarificarea situației legate de presupusele implicări ale UNRWA în acțiunile teroriste din regiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *