România se alătură Marii Britanii în condamnarea interferenței Rusiei în politica statelor democratice

Ministerul de Externe de la București a emis astăzi un comunicat oficial în care anunță că România se alătură Marii Britanii în demersul de a expune public și condamna acțiunile repetate ale Federației Ruse de interferență în procesele politice și electorale din statele democratice. În comunicatul transmis presei, MAE subliniază că Bucureștiul a sprijinit și adoptarea unei declarații similare din partea Uniunii Europene referitoare la această problemă.

„România își exprimă îngrijorarea față de utilizarea în creștere, la nivel global, a operațiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferența în spațiul informațional, în scopul de a submina procesele democratice și încrederea în autorități în statele care împărtășesc aceleași valori și aspirații. În acest sens, considerăm deosebit de relevantă și expunerea recentă în Republica Moldova a acțiunilor de interferență hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare față de amploarea și complexitatea acestor acțiuni, pe care le considerăm inacceptabile. Astfel de activități contravin normelor de comportament responsabil în spațiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU”, a declarat diplomația română.

Această poziționare a României vine în contextul unei îngrijorări crescute cu privire la recurența tot mai agresivă a operațiunilor cibernetice în procesele electorale și politice la nivel mondial. Ministerul de Externe subliniază importanța solidarității internaționale în fața acestor amenințări și reafirmă angajamentul României în susținerea valorilor democratice și a integrității proceselor electorale.

Facebook

Comentarii

85 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *