Avem cel mai mare declin în producția de servicii din UE

Conform datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică Eurostat, producția de servicii în Uniunea Europeană a înregistrat o creștere de 1% în ianuarie 2024 față de luna precedentă, în timp ce zona euro a înregistrat o creștere de 1,5%. Cu toate acestea, România a fost printre țările care au raportat cel mai sever declin în acest domeniu.

Potrivit primelor estimări, cele mai semnificative creșteri în producția de servicii în ianuarie, comparativ cu decembrie 2023, au fost înregistrate în Lituania, cu o creștere de 4,9%, urmată de Grecia cu 4,5% și Germania cu 2,8%. În contrast, România a raportat un declin de 5,1%, alături de Letonia cu -2,6%, Estonia și Luxemburg, ambele cu -2,1%.

Comparativ cu ianuarie 2023, datele arată o creștere generală a producției de servicii în UE în ianuarie 2024, cu 4,1%. În aceeași perioadă, cele mai semnificative creșteri au fost înregistrate în Lituania, cu un impresionant 19,5%, urmată de Grecia cu 9,8% și Danemarca cu 7,4%. În timp ce Estonia, Ungaria și Slovacia au raportat cele mai severe declinuri în producția de servicii, România a înregistrat un avans modest de 1,3%.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *