România, mai aproape de eliminarea vizelor SUA

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, declară că țara noastră face pași spre admiterea în Programul Visa Waiver, prin care se elimină obligativitatea vizelor pentru SUA.

Într-o recentă postare pe rețelele de socializare, ambasadorul informează că a avut o întrevedere cu Alejandro Mayorkas, Secretarul Departamentului Securității Naționale a SUA, pentru a discuta aspectele tehnice ale acestei admiteri.

Dacă România va fi admisă în Programul Visa Waiver, românii ar putea călători în SUA în scopuri turistice sau de afaceri pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără a fi nevoie de o viză.

Având în vederea ambiția de a îndeplini toate criteriile tehnice până la finalul anului fiscal american, Muraru a subliniat importanța ratei de refuz sub pragul de 3%, până la sfârșitul lunii septembrie. „Este în interesul securității și prosperității ambelor state să reușim!”, a declarat ambasadorul Muraru.

Deși recunoaște că mai sunt pași de făcut, Muraru a subliniat progresele făcute de România până în prezent. Una dintre măsurile anunțate pentru atingerea acestui obiectiv este reînnoirea vizelor fără interviu, care ar putea facilita îndeplinirea criteriului ratei de refuz.

Dacă România va fi admisă în Programul Visa Waiver, românii ar putea călători în SUA în scopuri turistice sau de afaceri pentru o perioadă de până la 90 de zile fără a fi nevoie de o viză. Înainte de călătorie, cetățenii români ar urma să solicite autorizația prin Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriilor (ESTA).

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *