Románia ismételten megerősíti elkötelezettségét Ukrajna mellett az „Újjáépítjük Ukrajnát” Fórumon

Iulian Fota, a Román Külügyminisztérium stratégiai ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta ma az „Újjáépítjük Ukrajnát” Fórumon, hogy Ukrajna továbbra is elsődleges fontosságú Románia és a nyugati országok számára.

Azt állította, hogy „nem lazítjuk el a figyelmünket Ukrajna irányába”. Ezenkívül kifejtette, hogy a Közel-Kelet helyzetével kapcsolatos valamennyi fejlemény nem fogja megváltoztatni az ukrajnai támogatás napirendjét a nyugati szemszögből.

Beszédében Iulian Fota kijelentette Románia erős elkötelezettségét Ukrajna támogatásában, többdimenziós segítséget nyújtva minden területen, ideértve azokat a kritikus területeket is, amelyek elengedhetetlenek Ukrajna stabilizációjához.

Fota „történelmi” jellegűnek nevezte a román-ukrán kétoldalú kapcsolatokat, ezzel megerősítve az ukrán miniszterelnök, Denîs Șmîhal hasonló megjegyzését, amelyet az „Újjáépítjük Ukrajnát” Fórumon tett.

Románia miniszterelnöke, Marcel Ciolacu is hangsúlyozta Ukrajna támogatásának fontosságát, kijelentve, hogy „Ukrajna most és hosszú távon is számíthat Romániára a helyreállítási folyamatban és a NATO és az Európai Unió integrációjának támogatásában.

Facebook

Comentarii

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *