România înregistrează cea mai mare rată a naturalizării din Uniunea Europeană

Aproape 27% din rezidenții străini devin cetățeni români conform datelor Eurostat.

România a devenit lider în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata naturalizării în anul 2022, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Se estimează că aproape 27 din 100 de rezidenți străini au primit cetățenia română.

Potrivit statisticilor, Suedia se situează pe locul doi cu o rată a naturalizării de aproape 11, în timp ce Olanda ocupă locul trei cu aproximativ 4. La polul opus, Bulgaria și Austria înregistrează o rată de doar 0,7, în timp ce Estonia și Lituania se situează la 0,4.

Anul 2022 a adus un număr record de naturalizări în România, cu peste 13 mii de rezidenți străini care au primit cetățenia română.

Italia conduce clasamentul cu cei mai mulți rezidenți străini naturalizați, înregistrând 213.700 de cazuri. Spania și Germania urmează pe locurile doi și trei, cu 181.800, respectiv 166.600 de naturalizări.

De asemenea, datele relevă faptul că în jur de 40.000 de români rezidenți în alte state membre ale UE au fost naturalizați în acest an. Această cifră îi plasează pe români pe locul patru în clasamentul general, după numărul de marocani, sirieni și albanezi naturalizați în Uniunea Europeană.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *