România încearcă să reducă rata de respingere a vizelor pentru SUA

Consulul onorific al României în Connecticut, Dana Roxana Bucin, avocat specializat în imigrări şi drept internaţional din SUA, originară din municipiul Reghin, se implică în campania de informare a românilor pentru admiterea ţării noastre în programul Visa Waiver.

Potrivit consulului român, ținta pe care trebuie să o aibă țara noastră, în următorul an, ar fi reducerea ratei de refuz a vizelor pentru Statele Unite ale Americii sub 3%. Diplomatul român în SUA a menționat că, neoficial, anul acesta rata de respingere a guvernului american ar fi ajuns la 6%, în scădere față de alți ani.

Avocatul Dana Roxana Bucin a explicat că, pentru a se ajunge la acest nivel, este nevoie să fie încurajați să aplice, de la 1 octombrie, pentru viza pentru SUA, doar acei români care au multe şanse să fie acceptați – cei care au deja legături stabile de proprietate, de familie, de studiu sau de muncă în țară – toate acestea adună puncte pozitive și nu afectează rata colectivă.

În acest sens, consulul onorific a încurajat românii care deţin o afacere sau au un angajament stabil, care doresc să viziteze Statele Unite, să aplice pentru vize, în perioada 1 octombrie 2023 până în 1 octombrie 2024.

Admiterea în programul Visa Waiver – până la finalul lui 2024

„Această perioadă se va măsura pentru România şi vom începe încet, încet o campanie vizibilă din care eu voi face parte, să informăm publicul românesc asupra acestei strategii, adică să scădem colectiv rata respingerii. Se va face o campanie prin care explicăm cine să aplice, cine să poate amâna aplicarea şi cine şi-o poate îmbunătăţi”.

Consulul român a spus că este important de știut că sunt multe alte vize pentru America decât cea de vizită. ”Ar trebui să reconsidere şi să se aplice pe alt tip de viză şi aici intră expertiza mea pe dreptul imigrării. De aceea, mă voi folosi în această campanie, pentru că eu pot explica diferitele tipuri de vize care există pentru America şi de ce să se folosească sau nu”, a punctat consulul român, Dana Roxana Bucin.

România şi-a propus ca, până la final de 2024, să scape de obligaţia de a cere viză de intrare în SUA, dar pentru ca acest lucru să se înfăptuiască trebuie fie să crească numărul românilor acceptaţi în SUA, fie să scadă numărul celor respinşi.

Avocatul Dana Roxana Bucin este consul onorific al României în Connecticut din anul 2018.

Facebook

Comentarii

71 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *