Románia, Európa legveszélyesebb útjaival rendelkező ország

Az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács legfrissebb adatai szerint Románia áll az európai rangsor élén az 1 millió lakosra jutó közúti balesetekben elhunytak számát tekintve. A tanulmányból kiderül, hogy 2022-ben hazánkban 1 millió lakosra 85,81 haláleset jutott, ami a közúti biztonság szempontjából aggasztó helyzetbe hozta Romániát.

A következő helyen Szerbia és Bulgária áll, 1 millió lakosra 82,65, illetve 77,64 halálozás jut. Ezek a magas számok rámutatnak arra, hogy sürgős intézkedésekre van szükség a közúti infrastruktúra javítása és a közlekedésbiztonság terén hatékony stratégiák végrehajtása érdekében.

Ezzel szemben Skandináviában vannak Európa legbiztonságosabb útjai, ugyanez az elemzés szerint. Norvégia áll az élen, 2022-ben mindössze 21,38 halálesettel 1 millió lakosra számítva. Svédország a második helyen áll a közúti biztonságban 21,72 halottal 1 millió lakosra, a harmadik pedig az Egyesült Királyság, amely jelentős, 9,51%-os csökkenést mutat az előző évekhez képest. 1 millió lakosra 25,89 haláleset jut.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *