Románia és Bulgária teljes belépése a schengeni övezetbe, ami az Európai Bizottság belügyi biztosának prioritása

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa gratulált Romániának és Bulgáriának, üdvözölve felvételüket a schengeni térség légi és tengeri közlekedési területére. Johansson határozottan támogatja a két ország schengeni terjeszkedését, és megígérte, hogy továbbra is erőfeszítéseket tesz ezen a téren.

„A következő lépés a belső szárazföldi határokon is az ellenőrzések felszámolása lesz” – mondta az európai biztos, hangsúlyozva ennek a pillanatnak az egész Európai Unióra vonatkozó fontosságát.

Ez a döntés jelentős előnyökkel jár Románia és Bulgária számára, beleértve az EU külső határainak jobb védelmét és emberek millióinak könnyebb utazását. Bár a schengeni légi és tengeri belépés fontos lépés, Romániának továbbra is szembe kell néznie a schengeni szárazföldi belépés akadályával, ami negatívan érinti az ország gazdaságát.

A szárazföldi határellenőrzések eltörlésének kilátásai továbbra is az Európai Tanács vita tárgyát képezik, és az Európai Bizottság belügyi biztosa megismételte elkötelezettségét, hogy ezt mandátuma lejárta előtt prioritásként kezeli.

Így, míg Románia légi és tengeri csatlakozása fontos lépést jelent az európai integráció szempontjából, a schengeni szárazföldi belépésre irányuló erőfeszítések folytatása továbbra is elengedhetetlen az ország gazdasági és társadalmi céljainak eléréséhez.

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. My family members all the time say that I am killing my time here at net, however I know
    I am getting familiarity daily by reading such nice posts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *