România – Elveția 1-0, ultimul meci pentru calificarea la Euro 2024

Update: Selecționata României a învins Elveția cu 1-0, prin golul marcat de Alibec în minutul 50.

Ultimul meci al tricolorilor în preliminariile Campionatului European se joacă în această seară, de la ora 21.45 pe Arena Națională, în compania Elveției. Cele două echipe vor concura pentru primul loc, care aduce cu sine repartizarea în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024.

În acest moment, România și-a garantat accesul la Campionatul European prin victoria cu Israelul și este în continuare liderul grupei sale, ceea ce trebuie să recunoaștem a fost o surpriză pentru mulți.

Echipa elvețiană se află pe locul doi în grupă cu 17 puncte, la două puncte în spatele României. Pentru a termina grupa pe primul loc, elvețienii au doar varianta victoriei în meciul cu România.

Interesant este că elvețienii ar fi rămas pe primul loc, dacă ar fi câștigat ultimul lor meci împotriva Kosovo, dar nu au fost în stare să-i depășească pe kosovari pe terenul de acasă.

În cele 14 întâlniri anterioare, România are cinci victorii, Elveția patru. În clasamentul FIFA, România ocupă locul 48, iar Elveția pe locul 14.

În meciul din tur, întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 2:2, dar elvețienii ne-au fost net superiori și au cedat abia la finalul meciului.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *