„România e blocată într-o relație extrem de toxică cu Austria, un stat pro-rus, profund ostil țării noastre” – Andrei Caramitru

Andrei Caramitru, analist economic, afirmă că România este blocată într-o relaţie toxică cu Austria şi cere ca firmele austriece să fie forţate să plece din România. În opinia sa, economia Austriei e o construcție artificială, subvenționată de Rusia și care extrage bani din țările din Est, fără să mai investească sau să contribuie cu ceva.

„Care e situația în Austria? Cât de importantă e de fapt? Vă dau câteva cifre:

– valoarea Grupului Raiffeisen (tot, toate țările) e comparabilă cu Banca Transilvania.

– valoarea OMV (inclusiv Petrom) este doar un pic mai mare decât valoarea Hidro. Fără Petrom – OMV e cât Hidroelectrica noastră, așa cum e gestionată de stat și fără investiții. – fără gaze și petrol rusești la mega discount (estimat la 25 miliarde de EUR pe an) – Austria se oprește complet, nu mai funcționeaza

– fără banii care intră din Rusia pentru a finanța cam toate afacerile din Viena, Austria dispare

– fără dividendele pe care le scoate din țările din est, Austria intră financiar în implozie (10% din PIB-ul lor vine doar din ce scot de pe aici din România).

– economia Austriei e deja în colaps, pentru că fluxurile cu Rusia au încetinit – PIB scade cu 0.5% pe trimestru acum (catastrofal față de cam orice țară din Europa acum)” – scrie analistul economic Andrei Caramitru.

”Suntem complet cretini că nu îi forțăm să vândă ce au pe aici și să plece” – Andrei Caramitru

„Pe scurt – economia Austriei e o construcție artificială – subvenționată de Rusia – care extrage bani din țările din est fără să mai investească sau să contribuie ceva. Marile lor firme sunt niște pigmei minusculi.

Spuneți-mi și mie O SINGURĂ firmă de la ei care face ceva nou, vreo Inovație cât de mică, orice. Nu au nimic (doar suc red bull și ăla făcut pe o rețetă și brand luate de la unii din Asia – și mărgele de sticlă Swarowski, asta e tot – restul e “inginerie Financiară” – spălare de bani rusești și furt din Europa de est).

Noi suntem complet cretini că nu îi forțăm să vândă ce au pe aici și să plece și să ne lase naibii în pace” – este evaluarea lui Andrei Caramitru, postată pe Facebook sub titlul „Kafka / Absurdistan”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *