România: Ajutor umanitar pentru Turcia

Acțiunea vine la solicitarea adresată țării noastre de către Comisia Europeană, prin Mecanismul European de Protecție Civilă (ECHO-ERCC), de a pune la dispoziție Turciei, din rezerva rescEU, aflată pe teritoriul României, mai multe tipuri de produse, ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt).

Astfel, România a trimis Turciei, un transport umanitar format din:

  • 16.000 kit-uri de igienă
  • 10 corturi de luat masa
  • 32 turnuri de iluminat

Totodată, personalul IGSU va asigura, la destinație, instruirea personalului autorităților de protecție civilă din Turcia privind punerea în funcțiune/montarea acestor echipamente.

Operaținea este finanțată de Uniunea Europeană.

Mecanismul UE de Protecție Civilă a fost format de Comisia Europeană în octombrie 2001. Acesta intenționează să promoveze prevenirea catastrofelor, pregătirea și răspunsul prin consolidarea cooperării în domeniul protecției civile între națiunile UE și cele opt state participante.

Mecanismul de protecție civilă al UE a reacționat la peste 600 de cereri de ajutor din interiorul și din afara UE de la înființarea sa în 2001.

Acesta contribuie, de asemenea, la schimbul de bune practici și ajută autoritățile naționale să își coordoneze eforturile de pregătire și prevenire în caz de dezastre. Acest lucru facilitează dezvoltarea standardelor comune mai înalte în timp, permițând echipelor să înțeleagă diferite tehnici și să colaboreze eficient în cazul unui dezastru.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *