România a primit avizul OCDE pe dezvoltare regională

România a primit avizul OCDE pe componenta dezvoltare regională, a anunțat astăzi ministerul Dezvoltării.

În cadrul procesului de aderare a României la OCDE, Comitetul pentru Politica de Dezvoltare Regională al Organizaţiei a adoptat, pe 8 iulie, avizul său formal, ca urmare a evaluării României în cadrul acestui Comitet, transmite ministerul.

Obţinerea statutului de membru al OCDE este considerată cel mai important obiectiv strategic al României, după aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană.

România a fost evaluată pe data de 16 mai, reprezentarea fiind asigurată de o delegaţie condusă de Marcel-Alexandru Stoica, secretar de stat în ministerul de resort.

Potrivit ministerului, adoptarea avizului formal confirmă capacitatea României de a pune în aplicare instrumentele juridice ale OCDE, cât şi alinierea politicilor şi practicilor României la cele ale OCDE în domeniul dezvoltării regionale. ”Astfel, sunt recunoscute eforturile României de consolidare a politicii de dezvoltare regională”, precizează instituţia. 

Ministerul subliniază că avizul formal cuprinde o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea cadrului de politici, guvernanţă şi finanţare în domeniul dezvoltării regionale, a căror implementare va fi asigurată prin minister.

În februarie, țara noastră a primit primul „Aviz Formal” al OCDE pe guvernanța bugetară, reprezentarea fiind asigurată de Ministerul Finanțelor.

România, care se află în plin proces de aderare la OCDE, trebuie să fie evaluată în cadrul a 26 de comitete sectoriale ale organizaţiei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *