Románia a 32. helyre esett vissza a boldogság világcsúcsán

A legfrissebb World Happiness Report szerint Románia csökkenést regisztrált a boldogság globális rangsorában, a tavalyi 24. helyről a 32. helyre esett vissza a 143 elemzett ország közül. A News.ro információi szerint továbbra is Finnország uralja a listát, sorozatban hetedik éve áll az első helyen.

Továbbra is a skandináv országok állnak a rangsorban, a második és harmadik helyen Dánia és Izland, a negyedik helyen Svédország áll. Norvégia, bár kismértékben lefelé, továbbra is az élen, a hetedik helyen áll.

Meglepő módon az Egyesült Államoknak még a legjobb 20-ba sem sikerült bejutnia, ami az első ilyen gyenge teljesítmény a World Happiness Report 2012-es megjelenése óta.

A jelentés adatai szerint Litvániát választották a világ legboldogabb országának a 30 év alattiak számára.

A tendencia a gyerekek boldogságszintje tekintetében is aggasztó, az adatok jólétük jelentős visszaesését mutatják, különösen Észak-Amerikában és Nyugat-Európában. Jan-Emmanuel De Neve professzor, az Oxfordi Jóléti Kutatóközpont igazgatója hangsúlyozta, hogy azonnali politikai lépésekre van szükség a probléma kezeléséhez.

A boldogság ellenpólusán továbbra is Afganisztán a legalacsonyabb helyen álló ország, továbbra is a világ legboldogabb nemzete, majd Libanon, Lesotho, Sierra Leone és Kongó következik.

A rangsort hat tényező alapján határozzák meg, beleértve a szociális támogatást, a jövedelmet, az egészséget, a szabadságot, a nagylelkűséget és a korrupció hiányát, olyan forrásokból származó adatok felhasználásával, mint a Gallup World Poll. Az évente, a Boldogság Nemzetközi Napján, március 20-án közzétett jelentés különböző szervezetek – köztük az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata, a Gallup és az Oxford Wellbeing Research Centre – közötti partnerség eredménye.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *