Roberta Metsola: „Europa va fi și mai puternică atunci când România se va alătura Schengen”

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a mulțumit, astăzi, României pentru sprijinul acordat Ucrainei și a salutat, din nou, aderarea țării noastre cu frontierele aeriene și maritime la Schengen, din 31 martie.

„Ucraina este prima noastră responsabilitate, prima noastră prioritate. Europa este mai puternică datorită eforturilor noastre unite și aici România joacă un rol crucial pe flancul de est”, a spus Metsola, la o conferință de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, înainte de discursul acestuia în Parlamentul European.

Ea a spus, cu acest prilej, că România va deveni mai puternică după ce va adera la zona euro și la spațiul Schengen.

„Europa va fi și mai puternică atunci când România se va alătura zonei euro și își va ocupa locul binemeritat în Spațiul Schengen. Pentru noi este clar, data de 31 martie va fi o dată semnificativă pentru toți europenii”, a adăugat ea.

„Cei 17 ani în care România a fost membră a Uniunii Europene au fost transformatori pentru România și pentru Europa, a adus oportunități pentru toți”, a spus Metsola.

„În doar 4 luni, va sosi din nou vremea ca românii și ceilalți cetățeni europeni să stabilească o direcție reînnoită pentru Europa. În data de 9 iunie, peste 19 milioane de români vor vota pentru 33 de eurodeputați”, a făcut Roberta Metsola referire la alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Metsola a mai spus că este important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să se simtă reprezentată în funcţiile de vârf din blocul comunitar şi ca echilibrul geografic să fie respectat.

Facebook

Comentarii

7 răspunsuri

  1. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.
    sports betting ohio reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *